Milyen sűrűn érdemes tisztítani a paplant, párnát?!
Hol és kivel érdemes?

Tolltisztítás menete! Hogyan lesz a régiből teljesen új?

Tegyük tisztába a dolgokat!

Sokan teszik fel a kérdést nekünk, hogy milyen sűrűn érdemes tisztíttatni a párnákat, paplanokat.

Azt szeretnénk leszögezni, hogy ez az eljárás nem úgy történik, mint sokan hisszük, amiben úgy vélik, beletesszük egy mosógépbe a paplant és ennyi. De nem ám...!

Ez ennél sokkal összetettebb! A tollat külön kezeljük, tehát a paplant, párnát szét kell szedni, kivenni belőle a tollat és azt önmagában lekezelni!

Tolltisztítás folyamata videó - nézd meg!

Talán így vizuálisan is látható a folyamat. A lényeg, hogy toll külön mosása, szárítása utána, vadonatúj anginba töltjük. Így lényegében teljesen új terméket kapunk vissza!

De térjünk a témánk lényegére! Miután ki lett tisztítva az vadiúj ágyneműnk, onnantól nézzük a dolgokat!

Általában a párnáink azok, amelyeket jobban igénybe veszünk, ugyanakkor a fejünk alatt van, több hatás éri, mint paplanjainkat! Hamarabb veszi be, hogy zsírosabb a bőrünk, esetleg izzadunk, nyálunk kicsodulhat, stb.

Ezzel szemben a paplan ugyebár többnyire felettünk van, nincs olyan nyomás alatt, mint párnánk! A párnákat ezért részünkről 2-3 évente szoktuk javasolni tisztításra, de konkrétan nehéz meghatározni, mert egyéntől is függ a használtsága! Vannak akik évente hozzák, ugyanakkor mások 3-4 évig is el tudják használni, hogy különösebben nem esik összébb. Persze másik oldalon a toll minősége is befolyásolja, hogy egy eredeti otthoni tollból készült vagy egy áruházi gyenge minőségű tollból dolgozunk! (utóbbi esetben a pehelytartalom hiánya okozhatja a hibát!)

Párnákkal szemben a paplanok akár 7-8 évig is elkísérnek bennünket, főleg, ha van külön téli és nyári kivitelben valakinek! De általában 5 évente ezek is tisztításra szorulnak! 

Az, hogy ez a körfolyamat hányszor mehet végbe, az mind attól függ, hogy a toll mikor mennyire töredezik! Egyszer-egyszer még lehet olyat csinálni, hogy pótlással feljavítjuk a tollat, mivel a töretek egy része a mosáskor elvész, de azzal számolni kell, hogy egy idő után már nem alkalmas tovább a toll minősége! Ez általában a szemlézéskor azonnal kiderül!

Ilyenkor mindeképp egy új paplan vásárlás jelenti a megoldást, amellyel természetesen újra indulhat a folyamat! De ha kiszámoljuk, hogy mondjuk 5 évente csináltatunk egy új paplant és mondjuk 3-4 alkalmat kibír ágyneműnk, az nem olyan rossz arány, hisz egy új készíte a régiből töredékébe kerül, mintha újat vásárolnánk! 

Legtöbbször ezekkel a kérdésekkel szembesülünk! Ha van olyan téma, melyet szívesen olvasna, írjon nekünk, mert az nagy bizonyossággal másnak is felmerülhet! Mi pedig megpróbáljuk szakmai oldalról megközelíteni a dolgot és válaszolunk!

Üdvözlettel:

agytolltisztitas.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://agytolltisztitas.blog.hu/api/trackback/id/tr138412862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kérdések és válaszok a tollról általában, paplankészítés és tolltisztításról!

Cégünk tolltisztítással, paplan, párna készítéssel és forgalmazással és ágyneműhuzatok, lepedők, párnahuzatok kereskedelmével foglalkozik! Szigorúan minőségi termékek gyártása és forgalmazása GARANCIÁVAL! "Az ország egyetlen tolltisztítója, ahol mossák a tollat!"

Friss topikok

süti beállítások módosítása