Paplan, párna webáruház, tolltisztítás blogja

http://agytolltisztitas.hu

Miért válasszuk a természetesen egészséges paplant, párnát a műanyagok helyett!

2017. október 05. 18:00 - agytolltisztitas.hu

Hamarosan lejár az egészségtelen termékek ideje!

Üdvözöllek kedves Olvasó!

Szeretnénk leszögezni, hogy a cikkben leírt információkhoz te is hozzájuthatsz akár az interneten keresztül!

Ugye tudod, hogy amit megveszel műanyag töltetű termékeket, hosszútávon károsak számodra!?

Te milyen paplant, párnát használsz? Felmerült már a kérdés benned? Vagy annyira nem is foglalkoztál eddig a fekhelyeddel?

Vegyük sorjában, te is megtalálod a számodra legmegfelelőbbet!

De mitől is egészséges egy paplan?! Mutatjuk...

Tovább
Szólj hozzá!

Kérdésed van? Segítünk jól dönteni és minél több mindenben válaszolni!

2017. május 31. 10:12 - agytolltisztitas.hu

Vásárlói kérdések gyűjteménye! És kifejtjük az általatok legtöbbet feltett kérdéseket!

kerdes.jpgKérdésed van, tedd fel, hogy bővíthessük válaszainkat! Biztosak vagyunk abban, hogy az általad feltett kérdések, mások számára is felmerülnek, esetleg ők félnek feltenni! Pedig ezek hidd el fontosak, mert mi is látjuk, hogy pontosan mi után is érdeklődnek a vásárlóink, irányt mutatva nekünk!

Vegyük hát sorra:

Tovább
Szólj hozzá!

Ne dobd ki! Melyik tollat és miért érdemes tisztítani?

2017. február 16. 16:03 - agytolltisztitas.hu

Videós segédlet párnához, paplanhoz!

Sziasztok!

Baranyi Norbert,  a "paplan, párna webáruház, tolltisztítás" - agytolltisztitas.hu üzemeltetője vagyok! Családi vállalkozásom több évtizedes tapasztalatait szeretném megosztani veletek a blogomban. Ez az első ilyen jellegű videó, ami abban ad hasznos tanácsokat, melyik toll érdemes és melyik toll nem érdemes már arra, hogy új paplant, párnát készítsünk belőle.

Tovább
Szólj hozzá!

Tollallergia?! Lehet, téged is átvertek

2017. február 16. 15:31 - agytolltisztitas.hu

Oszlassuk el a felesleges tévhiteket, ami a legtöbb ember fejében él a tollról, és az allergiáról! A természetes dolgok jók. 

Tovább
Szólj hozzá!

Milyen sűrűn érdemes tisztítani a paplant, párnát?!

2016. február 23. 17:00 - agytolltisztitas.hu

Hol és kivel érdemes?

Tolltisztítás menete! Hogyan lesz a régiből teljesen új?

Tegyük tisztába a dolgokat!

Sokan teszik fel a kérdést nekünk, hogy milyen sűrűn érdemes tisztíttatni a párnákat, paplanokat.

Azt szeretnénk leszögezni, hogy ez az eljárás nem úgy történik, mint sokan hisszük, amiben úgy vélik, beletesszük egy mosógépbe a paplant és ennyi. De nem ám...!

Ez ennél sokkal összetettebb! A tollat külön kezeljük, tehát a paplant, párnát szét kell szedni, kivenni belőle a tollat és azt önmagában lekezelni!

Tolltisztítás folyamata videó - nézd meg!

Talán így vizuálisan is látható a folyamat. A lényeg, hogy toll külön mosása, szárítása utána, vadonatúj anginba töltjük. Így lényegében teljesen új terméket kapunk vissza!

De térjünk a témánk lényegére! Miután ki lett tisztítva az vadiúj ágyneműnk, onnantól nézzük a dolgokat!

Általában a párnáink azok, amelyeket jobban igénybe veszünk, ugyanakkor a fejünk alatt van, több hatás éri, mint paplanjainkat! Hamarabb veszi be, hogy zsírosabb a bőrünk, esetleg izzadunk, nyálunk kicsodulhat, stb.

Ezzel szemben a paplan ugyebár többnyire felettünk van, nincs olyan nyomás alatt, mint párnánk! A párnákat ezért részünkről 2-3 évente szoktuk javasolni tisztításra, de konkrétan nehéz meghatározni, mert egyéntől is függ a használtsága! Vannak akik évente hozzák, ugyanakkor mások 3-4 évig is el tudják használni, hogy különösebben nem esik összébb. Persze másik oldalon a toll minősége is befolyásolja, hogy egy eredeti otthoni tollból készült vagy egy áruházi gyenge minőségű tollból dolgozunk! (utóbbi esetben a pehelytartalom hiánya okozhatja a hibát!)

Párnákkal szemben a paplanok akár 7-8 évig is elkísérnek bennünket, főleg, ha van külön téli és nyári kivitelben valakinek! De általában 5 évente ezek is tisztításra szorulnak! 

Az, hogy ez a körfolyamat hányszor mehet végbe, az mind attól függ, hogy a toll mikor mennyire töredezik! Egyszer-egyszer még lehet olyat csinálni, hogy pótlással feljavítjuk a tollat, mivel a töretek egy része a mosáskor elvész, de azzal számolni kell, hogy egy idő után már nem alkalmas tovább a toll minősége! Ez általában a szemlézéskor azonnal kiderül!

Ilyenkor mindeképp egy új paplan vásárlás jelenti a megoldást, amellyel természetesen újra indulhat a folyamat! De ha kiszámoljuk, hogy mondjuk 5 évente csináltatunk egy új paplant és mondjuk 3-4 alkalmat kibír ágyneműnk, az nem olyan rossz arány, hisz egy új készíte a régiből töredékébe kerül, mintha újat vásárolnánk! 

Legtöbbször ezekkel a kérdésekkel szembesülünk! Ha van olyan téma, melyet szívesen olvasna, írjon nekünk, mert az nagy bizonyossággal másnak is felmerülhet! Mi pedig megpróbáljuk szakmai oldalról megközelíteni a dolgot és válaszolunk!

Üdvözlettel:

agytolltisztitas.hu

 

Szólj hozzá!

Még mindig tévhitben élnek az emberek!? Ön ne tegye!

2015. április 30. 13:03 - agytolltisztitas.hu

Tudja, hogy a tollallergia 90%-ban csak egy piaci lejárató kampány része? Tudod milyen az ideális paplan?

- Tényleg még mindig azt hiszed, hogy az alvásunk nem fontos?

- Azzal sem foglalkozol, hogy milyen az alvásának körülménye?

- Szeretnél tenni családod, gyerekeid jó alvásáért? 

- Tudod milyen az, amikor egy embert átvernek egy áruházban, vagy boltban egy drága, de semmire való párnával, de legfőképp méregdrága paplannal?

- Tudod, hogy a tollallergia 90%-a csak egy piaci lejárartó kampány része?

- Tudod melyik párna az, amiért érdemes nagyobb összeget kiadni és miért?

Kérdések és újra kérdések!

Az embereknek sajnos fogalmuk sincs azokról a dolgokról, amelyek egy jó kampány sikerét meghozzák! Ezek pedig a lejárató kampányok! Amikor rámondjuk egy jól bevált eszközre vagy termékre, hogy az nem jó, nem egészséges, inkább vegye meg azt, amit épp kínálnak! Persze a lelkünk mélyén érezzük, hogy igazándiból nincs is baj a régivel, mégis sokan megteszik azt a lépést, hogy váltanak egy "jobbra", mert az mekkora hírként, reklámként van kezelve!

Segítünk a jó döntést meghozni!

Ha Neked nem igazán fontos, nem jelent különösebben jelentőséget az alvás környezete, akkor ez a cikk nem neked szól! 

Nézzük azokat, akik adnak a jó alvásra, a minőségre, és inkább többet költenek egy jó ágybetétre, paplanra vagy párnára! Akkor ők most biztos ebben a pillanatban belegondolnak az otthoni környezetükbe!

Fontos a elsősorban a tapintás! Ezt leginkább rád bízom, de belátjuk közösen, hogy egy szúrós párna, paplan, amiben csörögnek az ún "üres" tollak, nem fognak kényelmet, és melegséget nyújtani! Az áruházak többségében ilyennel találkozol, mert ezek a termékek olcsók, a töltetük jóformán ingyen van! Tehát lehet akciózni!

Keménysége, vastagsága a párnának, paplannak! Emellett nem mehetünk el, vannak akik ezt, vannak akik azt szeretik! Egy jó szaküzletben igényre készítik el az ilyen párnákat és szoktak is élni velük, adott esetben nálunk is az ügyfelek! Nézz meg egy alaptöltetet, és nagyjából látható, neked milyen lenne az igazi!
Paplan töltöttségénél fontos, hogy mennyire vagy fázós! Ha nem tartozol ebbe a körbe, akkor inkább a kevesebb pehelytartalmú paplant ajánljuk, pl. egy 30% pehelytartalmú paplant!
Amennyiben fázós vagy, úgy a magasabb pehelytartalmú 56%, vagy egyenesen egy 90%-os pehelypaplant érdemes megvenni! Tudni kell, hogy ezek értéke pehely értéke miatt is drágábbak, de hosszútávon teljesítenek szolgálatot!

Természetesen ezeket a tollakat, ha elhasználódottnak érzed, nem biztos, hogy baja van a tollnak, néhány évente célszerű kitisztíttani és újat készíteni belőle!

Ugyanígy a párnáknál, azok ugyan korábban szorulhatnak újításra, mert folyamatosan nyomjuk őket, de az esetek 80-90%-ban semmi baja tollnak, csupán csak egy mosás, új tok kell neki és újra a régi lesz!

Remélem egy picit segíthettünk!

Bármilyen kérdésed van, írj nekünk: agytolltisztitas@gmail.com

agytolltisztitas.hu

Érdekel egy ajándék kupon? Látogasd meg oldalunkat!

Szólj hozzá!

Tollallergia már a múlté, hamarosan visszatér a természetesség...!

2014. július 10. 10:34 - agytolltisztitas.hu

Üdvözöllek!

 

Gondolom sokaknak emlékeiben él, amikor nagyanyáink nagy vetett ágyán ugrálhatott! Ma már ugyan ez nem mondható el, mert más világot élünk! Ugyebár most, ami elromlik, azt eldobjuk, és egyszerűen veszünk egy újat helyette, ami hatalmas hiba! Nem akarok senkit elszomorítani, mivel mi is a szakmában tudjuk jól, hogy miből készülnek az olcsó párnák, és amikor mondják, hogy a Multiknál mennyivel olcsóbb mondjuk egy párna, akkor nekem egyik szeme sír, egyik szemem nevet! Olyankor örülök annak, hogy megmutathattam egy olyan terméket, amire a vevő tényleg azt mondja "Húú, de jó, nekem ez kellene....!", aztán megveszi az olcsó gagyit, amit 1 év után dobhat a kukába és veheti az újat, ahelyett, hogy venne egy normálisat és évekig tudná rendesen használni! Sőt még azután is felújítható, mert olyan a minősége!

Sokan lecserélik a 100% természetes dolgaikat, olcsó, műanyagra, mert ráfogják, hogy ők allergiásak a tollra! EZ NEM IGAZ! A mai korszerű tisztítási eljárásban már szinte teljesen kizárt, hogy valaki egy steril, mosott tollpaplanra, vagy tollpárnára allergiás legyen! Eddig ahányan kipróbálták az általunk kínálta lehetőséget, azok szinte mind egytől egyig elégedettek lettek az eredménnyel!

Gondoljuk végig, mi mindent kínál egy gyapjú vagy toll a mai világban!

100% természetes

100% tiszta, steril

100% pamut angin

Mi kell még? 

Vagy inkább választja az olcsót, ami mosható ugyan, de 2-3 mosás után az is a kukában végzi?!

Vagy nincs elegendő keret, hogy egy luxus minőségű terméket megengedjen magának? (ebben segítünk)

Esetleg lenne, csak nem tartja fontosnak, hogy napunk közel 1/3 részét pihenéssel töltjük?

Vagy szeretne váltani, de nem biztos, hogy jó döntés?

Nálunk kapható minden féle termék, és higgye el, hogy a toll, az toll, nincs olyan újdonság, aminek még sikerült felülmúlnia a tollat! Mivel mi nem gyártunk olcsó, gagyit (azt meghagytuk másoknak) csakis és kizárólag azt adjuk, amit a vevő igénye szerint kiválaszt!

www.agytolltisztitas.hu

Oldalunkon ajándék kedvezménykupon!

Szólj hozzá!

Tolltisztítás folyamata!

2014. június 11. 13:11 - agytolltisztitas.hu

Tudta Ön.........?

• hogy a toll allergia már a múlté?

• hogy életünk 1/3 részét alvással, pihenéssel töltjük?

• hogy nem minden tolltisztító mossa a tollat?

• webshopunkban kapható termékek egyenesen gyártótól (tőlünk) származnak? (ezért tudunk olcsóbbak lenni...)

• nálunk a minőség kitér a mosásra, anyagra, munkára is!

• mi tudjuk kezelni a nagyon poros,- dohos szagú, vagy akár a kacsa tollat is?

• garantáljuk, hogy az Ön tolla kerül vissza!


Vállalási nyilatkozatunk!

Tisztelt Érdeklődő!

 

Általában 1 db párna vagy 1 db paplan elkészítéséhez kb. 2 kg tollra van szükség minőségtől függően! Ez értendő normál liba vagy kacsatollra.

A tollat a régi anginból kivesszük, és egy vizes tollmosógépbe helyezzük, ahol hozzáadjuk a speciális mosószert, ami környezetkímélő és emberre veszélytelen. A mosás által a toll szennyezettségétől és minőségétől függően
12-20 %-os mosási veszteség jön létre (zsír, por, töretek egy része). 

Leöblögetjük, kicentrifugáljuk, utána 130oC-on gondosan megszárítjuk, így a magas hőmérsékleten a poratkák, baktériumok, élősködők elpusztulnak, ezáltal a toll steril lesz. 
Ha kell a tollat a megfelelő illatosítóval, úgynevezett tollparfümmel illatosítjuk. Amennyiben igény van rá a tollat minőség szerint osztályozzuk, finomítjuk, a vevő kívánsága szerint. Ehhez viszont több tollra van szükség (így készülnek a pehelypaplanok is). Eltávolítjuk a töredezett, illetve a nagy szúrós részeket, ezáltal nyerhetünk pelyhes tollat.
Ezek után széles választékú tollbiztos (csak erre a célra gyártott) 100 % pamut anginból (textíliából) a vevő kívánsága szerint méretre elkészítjük a párnát, illetve a paplant.
Jó pihenést kívánok!

Webshopunkban kizárólag csak jó minőségű, válogatott tollból, pehelyből készült paplanok, párnák kaphatóak! 

Szólj hozzá!