Tollallergia?! Lehet, téged is átvertek

Oszlassuk el a felesleges tévhiteket, ami a legtöbb ember fejében él a tollról, és az allergiáról! A természetes dolgok jók. 

Szeretnék néhány felesleges tévhitet eloszlatni, ami a legtöbb ember fejében él a tollról, az allergiáról, párnádról, paplanodról!

Már az ősember is észlelte, hogy a hideg vízben úszó tollas állatok nem fáznak. Az okot keresve fedezete fel, hogy a víziszárnyasok testéhez nem ér víz, azt jól záródó, víztaszító tollréteg alá bújt pehelytakaró melegíti. A tolltakaró alatti gazdag pehelyréteg hőszigetelő képessége, könnyűsége miatt a ruházat ideális töltőanyagának bizonyult, ezért a hidegebb égtájakon a vízi- (tengeri) madarak fészkük bélelésére használt pelyhéből, másutt az elejtett állatok tollaiból takarókat, köpenyeket készítettek.
 
Az ókori népek is használtak tollat, elsősorban dísznek. Egyiptomban sokra becsülték a strucctollat, az ázsiai országokban a pávatollat mint királyi, nemesi jelvény vagy legyezők anyagát. Az ókori Görögországban, majd Rómában is igen elterjedten használták e szép tollakat a kócsag díszes válltollaival együtt a pompa fokozására.
 
A középkorban a nemesség előszeretettel viselte a pávatollat, később a kócsag tollait kalap- és sisakdíszként, a gyarmatosítások megindulása pedig lehetővé tette a strucctoll elterjedését. A polgárság átvette a dísztollak használatát, és e divatigények következtében a díszes tollazatú vadmadarak számos faja a múlt század végére szinte teljesen kipusztult. Fennmaradásukat ma már törvényekkel védik. A struccot a múlt század közepétől mesterségesen is tenyésztették, amíg a modern női divat ezt feleslegessé nem tette.
 
Az északi provinciákon szolgáló római légiók és a gót törzsek a hideg ellen védelmük használták a tollas takarókat és derékaljat. A vándorló magyarok tőlük tanulták meg a toll ilyen célú felhasználását.
A baromfitoll rendszeres felhasználása a háziasítás után kezdődött meg, mégpedig a tollal töltött ágynemű használatának elterjedésével.
Mint láthatod, szinte az emberiséggel egyidős a toll felhasználása! De hol volt akkor még a tollallergia, vagy a feldolgozás!
Hát igen, sehol!
Napjainkban mit hallunk? Mindenki valamire allergiás, mint például a tollra!
ITT JÖN AZ ÁTVERÉS!
Amikor megjelent az első olcsó műszálas gagyi termék, nem tudott piacot törni, csak úgy, ha a már meglévő termékekre rámondja, hogy mennyire ártalmasak!
De most őszintén, a műanyagban aludni egészséges? - Ugye, ugye...
Mégis ráfogják az emberek, hogy ők csak ezért veszik, mert olcsó, meg mosható! Azt nem nézik, hogy három mosás után a kukában végzi a termék.
Szeretném, ha másképp látnád, mint a néhány nagy multi, és piacot irányító cég! Nekik nem a vevő számít, csakis a profit! Számukra a pénz a fontos, neked az egészséged és a családod, mint nekem.
Az allergia kiváltó oka egyébként  legtöbbször a madártollban előszeretettel megbúvó poratka. A tollak tisztítása során mi a terméket egy vizes tollmosógépbe helyezzük, ahol hozzáadjuk a speciális mosószert, ami környezetkímélő és emberre veszélytelen. Leöblögetjük, kicentrifugáljuk, utána 130oC-on gondosan megszárítjuk, így a magas hőmérsékleten a poratkák, baktériumok, élősködők elpusztulnak, ezáltal a toll steril lesz. 
Több érdekesség, és egészséges termék: 


Baranyi Norbert

A bejegyzés trackback címe:

https://agytolltisztitas.blog.hu/api/trackback/id/tr3412262490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kérdések és válaszok a tollról általában, paplankészítés és tolltisztításról!

Cégünk tolltisztítással, paplan, párna készítéssel és forgalmazással és ágyneműhuzatok, lepedők, párnahuzatok kereskedelmével foglalkozik! Szigorúan minőségi termékek gyártása és forgalmazása GARANCIÁVAL! "Az ország egyetlen tolltisztítója, ahol mossák a tollat!"

Friss topikok

süti beállítások módosítása