ÚJRA HÓDÍT A TOLLPAPLAN!
Toll, mint retró!

Ön használ még tollpárnát, vagy tollpaplant?

Gondolom most sokan elgondolkodnak, hogy vajon otthon egyáltalán van-e még toll! Benéznek a szekrény aljára és előbukkan valami régi használt tollpárna, amit nem is emlékszünk, hogy mikor kerülhetett oda!

Ha így van, akkor van egy jó hírem! ÚJRA HÓDÍT A TOLL! 

Amúgy is a retró korát éljük, eltel 10 év és az emberek egyre jobban belátják, hogy a régi dolgok nem is olyan rosszak, mint az sokan hittük, vagy elhitették velünk! Ugye?

Egyes nagy cégek elérték marketingjükkel, hogy mondjunk búcsút a réginek, és vegyük meg a ő ilyen-olyan remek minőségű termékeit! Ismerős ugye?! Mi meg, mint a laikusok, természetesen hiszünk az újban és ráverünk egy csomó pénzt egy jónak hitt termékre! Hazavisszük, kipróbáljuk, később van, aki azt mondja, hogy neki megteszi, sokan azt mondják, ez pénzkidobás az egész, nem ér semmit, ide a régit! De hol a régi?

Hát persze, már régen kidobtuk, pedig milyen jó volt az, mégha már nem is új, de nekünk jó volt! Eközben meg a cég magas profittal zárta az évet és már azon töri a fejét, hogy mi legyen a következő ilyen húzás, amire újra igent mondunk! Ezt eljátssza velünk ismét, de végül csak úgy döntünk, hogy jó volt a régi, ami a nagyié volt, abban milyen jót aludtunk és milyen meleg volt! De mi volt abban? Hát persze, hogy toll, a jó öreg igazi libatoll! Még az sem zavart senkit, hogy poros, akkor is tök jó volt abban aludni!

Ma már persze tudjuk, hogy a toll nem is olyan rossz, mint ahogy azt a nagy cégek beharangozták, ugye!? 

Természetes, időtálló, különösebben nem kell foglalkozni vele, mint minden ágyneműt néha ezt is megszellőztetjük és jó is, már rakjuk is a helyére! 

Ma már azt is tudjuk ebben a "tiszta" világban, ahol mindenhol baktériumokkal, vírusokkal kell küzdenünk (nem, mintha régen nem lett volna ilyen), hogy ezeket a tollakat kimossák és kitakarítják a port belőle és ebből új tiszta és friss tollpárnát kapunk! Semmi idegen anyag, ugyanaz, mint régen, csak sokkal-sokkal tisztább, portalan, mosott tollat kapunk! (Már ahol kimossák, mert nem sok olyanról tudok)

És mi a legérdekesebb ebben, hogy rájövünk, tényleg ez az igazi, természetes, kellemesen meleg, időtálló! Csupa jó tulajdonság! És mindehhez 10 évet kellett várnunk, meg egy csomó felesleges pénzt kidobni a műszálas, meg ilyen-olyan antiallergén, aloe vera párnára, holott tudjuk, hogy az aloe verának sok köze nincs hozzá! Közben meg eltelt annyi idő, hogy ennyi pénzért a paplant újra húzathattam volna új anginba, amit újra tovább élvezhetek a következő 10 évemben!

Hát ilyen ez, mindent meg kell tapasztalni és rájönni a régi előnyeire! Azonban itt nem állok még meg, mert most jön a rosszabbik hír! Az pedig az, hogy amit olcsón megvehet bárki, az olyan is! Hogy mire gondolok? Hát arra, hogy a tollat is időközben elkezdték különféle feldolgozások alá vetni, ami alapján a finom pelyhes rész kiszedhető és abból külön készítik a minőségibb árut! Ez megint csak egy külön téma! De ezzel szemben van egy jó hírem is! A tollat finomítani is lehet, ami abból áll, hogy csak a nagy tollat szedik le és a finom apró és pelyhes rész egyben marad, hmm..., az aztán az igazi! Ez a legmelegebb és legjobb! Amúgy így szokták beállítani a különböző pehelytartalmakat, amiket sok helyen látni szoktunk!

Pl.: a 30% pehelytartalom az annyit jelent, hogy 1 kg tollban 30 dkg pehely és 70 dkg toll van! Vagy a 90% pehely, az a tiszta pelyhet jelenti, amiben már nincs toll, azért nem 100%, mert néhány tollfoszlány is belekerülhet, amit lehet, hogy szabad szemmel nem is látunk, és emiatt szokták 90%-ra leminősíteni! De valójában ez az igazi pehely! 

Nyilván a pehelynek ára is megvan, hiszen, sokan nem tudják, de otthoni, mama tollában kb. 18-22% pehelytartalom lehet! Ez azért fontos, mert egy igazi pehelypaplanhoz 1 kg pehelyre van szükségünk, ami ugyebár annyit tesz, hogy 5-6 kg tollból jön ki! Ezek szerint már láthatjuk, hogy mi a fenébe kerül egy pehelypaplan több, mint 30.000,- be! Hát persze, hiszen mind a 6 kg lemosása után, még szortíroztatni kell a tollat és csak utána lehet paplanról beszélni!

Ugye milyen érdekes?

A bejegyzés trackback címe:

https://agytolltisztitas.blog.hu/api/trackback/id/tr975607604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kérdések és válaszok a tollról általában, paplankészítés és tolltisztításról!

Cégünk tolltisztítással, paplan, párna készítéssel és forgalmazással és ágyneműhuzatok, lepedők, párnahuzatok kereskedelmével foglalkozik! Szigorúan minőségi termékek gyártása és forgalmazása GARANCIÁVAL! "Az ország egyetlen tolltisztítója, ahol mossák a tollat!"

Friss topikok

süti beállítások módosítása