Melyik párnakészítőt válasszuk?

Biztos benned is felmerült már a kérdés, hogy hova vigyem a használt párnám, paplanom tisztíttatni?!

Lehetőségek között ugye több is felmerül, az általános tisztító szalonoktól a készítőkig! Mi mégis inkább a készítők mellett tennénk le a voksunkat, miért?

pehelypaplan-600x600.png

Gondoljunk bele, hogy mitő lesz tiszta egy paplan, amikor az atkák, baktériumok a toll és pehely között vannak? Tehát először érdemes lennek ezt a részét elővenni a tollnak és csak utána foglalkozni a külsővel!

Amit jó, ha tudunk, az műszálas termékek sem patyolattiszták, főleg nem néhány hét után! Tehát ezen a téren nincs nagy különbség párna és párna között! Most biztos többen is felkapják a fejüket, hogy hát ez atkastop, meg hasonló! Persze, mert kezelt, mielőtt hozzádkerült! Ezzel szemben egy új mosott pehelyből készült termék is ma már jó eséllyel ilyen! Vagyis ott biztosan, ahol magas hőfokon kezelik a tollat!

De térjük vissza a belsőhöz! A töltet a legfontosabb, hogy tiszta legyen, hiszen a külső részben már rajtunk múlik! De mi történik mondjuk egy tolltisztítás folyamán! Most leginkább rólunk tudok beszélni, ahol a tollat egy ÖKO zsíroldós mosószerrel kimossuk (emberre teljesen veszéltelen), öblögetjük, majd csak ezután kerül a szárítóba, ahol nálunk 130 oC-on teljesen steril lesz (minden atka, élősködő elpusztul). Vannak olyan helyek, ahol gőzös eljárással dolgoznak, ez is jobb megoldás annál, mint akik csak forgató rendszeren keresztül végigvezetik a tollunkat és semmi sem történik, mit annak töretei a gép alján kötnek ki és ezt megmutatják nekünk, ezzel elhitetve, hogy milyen is volt a tollunk! Persze ez a rendszer egy aggregátortól nem valami komoly, és akár egy futón, autón is elfér! Nyilván való, hogy ezek valami olyan tokba fognak kerülni, ahol nem látjuk a tollunkat, főleg nem tisztán!

atka.jpg Szó, ami szó, inkább válasszuk azokat, ahol magas hőfokon kezelik a tollat, hiszen ettől lesz tiszta! Az már luxus, hogy le is mosatja valaki, mert ezzel a technológiával lakossági szinten jelenleg néhány cég foglalkozik! Bár ettől lesz csak igazán tiszta

Most, hogy a töltetünk már tiszta, válasszunk 100% pamut anyagból készül, ma már teljesen biztonságos tollangint hozzá! Ezek valóban vékonyabbak, mint elődjei, de sokkal sűrűbb szövessel készülnek, ezért az újabb támadó poratkák, élsőködők nehezebben telepszenek meg benne - persze itt nagyon sok időnek kell eltelni! 

Nagyon fontos, amit jó ha tudsz, hogy a mosott tollat nem szeretik az atkák, mert a megélhetésükhöz nincs biztosítva számukra a körülmény! Akár eltelhet néhány év, mire abban kimutatható lesz az atka és annak környezete!

Jobb helyeken, akár meg is tudod variálni, hogy mi készüljön a tolladból, nem szükséges, hogy párnából párna legyen, lehet belőle paplan is!

A bővebben tájékozódnál a tisztítás folyamatáról vagy gyártói áron vásárolnál, ajánljuk figyelmedbe ezt az oldalt:

https://agytolltisztitas.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://agytolltisztitas.blog.hu/api/trackback/id/tr6013992076
Nincsenek hozzászólások.

Kérdések és válaszok a tollról általában, paplankészítés és tolltisztításról!

Cégünk tolltisztítással, paplan, párna készítéssel és forgalmazással és ágyneműhuzatok, lepedők, párnahuzatok kereskedelmével foglalkozik! Szigorúan minőségi termékek gyártása és forgalmazása GARANCIÁVAL! "Az ország egyetlen tolltisztítója, ahol mossák a tollat!"

Friss topikok

süti beállítások módosítása